Lecithine

Lecithine . . . . Verbetert het transport en de vertering van vetten in het lichaam.

Categorieën: ,

Beschrijving

Lecithine . . . . Verbetert het transport en de vertering van vetten in het lichaam.

Het product is belangrijk om de lichaamsvetten in het lichaam van de duif sneller om te kunnen zetten in energie. Dat is handig meegenomen wetende dat onze duiven vet als brandstof verbruiken tijdens het vliegen. Om die reden is het ook een aanrader om duiven die met overgewicht de winter uitkomen makkelijker hun overtollige vetreserves te laten verbranden.
Tussen twee vluchten door zorgt lecithine er voor dat de vetreserves sneller weer aangevuld en opgebouwd worden.
Geven we lecithine aan het eind van de week voor vitessevluchten dan zorgt de lecithine er voor dat we een grotere hoeveelheid glycogeen, dus directe en makkelijk beschikbare energie in de lever, het bloed en de spieren kunnen opbouwen. Glycogeen zit in de spieren onder de vorm van minuscule vetdruppeltjes. De lecithine zorgt voor de extra energie reserves en dat kunnen we voelen aan de spieren die iets meer opgeblazen en gespannen voelen.
Door die extra energie trainen de duiven beter.
Verschillende testen en proeven hebben uitgewezen dat Lecithine eveneens het geheugen en het leervermogen verbetert. Dat is de reden waarom het gebruik ervan aanbevolen wordt aan studenten tijdens de examenperiode.
Zoals we weten vliegen onze duiven deels op oriëntatie en deels op herkenning, ook daar dus kan de gunstige werking van lecithine op de hersencellen ons voordeel opleveren.
Lecithine vermindert de toxiciteit van talrijke gifstoffen in het lichaam en het vergroot de synthese van hormonen. Zo verhogen bijvoorbeeld lecithine en choline de aanmaak van groeihormoon.
DHP’s lecithine is goed vloeibaar en laat zich goed mengen met oliesoorten.

DHP’s Lecithine is leverbaar in flessen van 500 ml.

500 ml € 16.75